Fel!

Det här inlägget skrevs igår men publiceras idag eftersom internet slutade fungera när jag skulle klicka iväg det igår, pga flera små strömavbrott:
 
Idag har jag haft en rätt bra dag! Skönt! Trots att jag inte sovit en blund i natt pga genomförkyld hostande bebbe! Tycker så synd om honom!! 
 
Jag går ner i vikt nu. Gått ner typ 4 kg på ett par veckor. Men det är ingen hållbar viktnedgång. Pga min psykiska ohälsa har jag ingen matlust. Äter ca 1 gång per dygn och då vill jag ha något lättätet, typ havregrynsgröt eller sallad. Lite kyckling till salladen brukar det kunna bli. Och så har jag ju slutat med lightläsk igen. Så det är vatten för hela slanten. 
 
Jag är inte så glad över viktnedgången eftersom jag vet att det inte är hållbart, börjar jag må bättre kommer kilona vara tillbaka som ett brev på posten! Suck...
 
Hujhuj

Inte hundra...

Eftersom mitt psyke inte är hundra just nu så ligger träningen lite lågt. Men egentligen är det alla "måsten" jag försöker hålla nere så mycket jag kan. Jag har som mål att röra på mig varje dag - för det mår även psyket bättre av! Så det gör jag! Maten sköter jag också rätt bra! Men på den nivån får jag hålla det tills jag mår bättre in my head ;)
 
Madde hade hört att man kunde bli deppig av light-produkter - och jag dricker ju mycket lightläsk! Så det ska jag låta bli ett tag nu så får vi se om det påverkar nåt ;)
 
Hujhuj!

Så här säger Olga om hur man ska äta

Kopierat härifrån

"Lätt men ändå så svårt.

Åtgärd nr 1 : ta bort allt som är processat: korvar, vitt pasta, vitt bröd, läsk, allt sött, kaviar, ketchup, olika sorts färdiglagade rätter typ Wasa sandwich eller lådor från Vikt väktarna och Felix. Dessa innehåller mycket salt, socker, fett – tomma kalorier mao.

För att få snabba resultat så gör många det extrema- undviker ett helt näringsämne (visst pratar jag om kolhydrater) , men ju mer striktare du är desto högre risk för att du kommer ”falla dit” och börja frossa istället. Ju striktare du är – desto högre risk att det skiter sig. Det finns bra kolhydrater som kommer bara bidra till din framgång, låt ingen annan påstå något annat. Friska vuxna kvinnor som tränar behöver sin kolhydratsdos- för att orka träna, leva, ta hand om familjen, amma.

Proteinintaget ska vara högt, räkna med ca 1, 5-1,8 g per kg av din vikt. Proteinet behövs för att reparera dina muskler efter styrkepassen, bidrar till större mättnadskänsla än ngt annat ämne och stimulerar fettförbränning. Så turkisk yoghurt med musli är inte det du ska äta- snarare havregröt, bär och ägg.

Fettet behöver inte komma från baconet eller feta mejeriprodukter, baconet är inget fett  kroppen behöver- däremot behöver vi fisk, nötter, frön, kokosfett, avokados- där hittar du nyttiga fetter, bl a omega 3- fettet som måste tillföras för kroppen kan inte producera det på egen hand.

Grönt: minst 2 ggr /dag, till lunch och middag.

Frukter: begränsa, se inte det som godis. Och aldrig en frukt för sig, utan se till att ta proteiner till.

Följ gärna regeln 90/10: äter bra i 90% av tiden och mindre bra i 10% av tiden. På en vecka blir det ca 42 måltider (utgår ifrån 6 ggr/dag) så 4 av dessa kan innehålla det du är sugen på, men självklart inga mängder. Ta ett glas vin, en sushi tallrik, lite choklad – bara ett par förslag.

Minska på stressen, stressen kan bidra till att man står still i vikt.

Återigen: sträva efter balans, det är det vi är ute efter"


Jeansutmaning

Jag är med i Olgas jeansutmaning!
Man ska ta kort på sig själv i ett par jeans som man skulle vilja komma i - och sedan köra gärnet i 8 veckor! Träna och sköta maten. Olga peppar hela tiden!
Jag trodde verkligen inte jag skulle bjuda på mitt fett så här offentligt men här är den - den nakna sanningen!
 
 
Jag kan alltså inte knäppa jeansen. Och dagens tidnings skulle vara med i bilden för att den ska räknas som ett tävlingsbidrag sen - så man inte ska kunna fuska liksom... ;) 

Blev lite mer peppad nu!

Den här bilden la Olga ut på sin blogg. En tjej som tränat enligt boken i tre veckor. wow!
 

fysisk och psykisk hälsa

Fysiskt och psykisk hälsa går hand i hand. Jag mår från och till ganska kasst psykiskt - vilket återspeglas i tränings- och kostvanor. Som ni kanske förstår har jag en sådan down-period just nu. Men jag kämpar verkligen på! Har tagit promenader med gubben och försöker äta så bra som möjligt. Jag har svårt att komma igång bara, känner jag. I tanken vet jag vad jag vill - tex köra ett tufft olgapass och prova att köra supersets hela passet. Men jag kommer mig inte för. Skärpning ska det bli! Måste bara ta hand om lilla psyket först! ;) 

RSS 2.0