Mål vecka 13

 • Träna enligt Olga
 • Äta som jag ska
 
Keeping it simple den här veckan!
 
Hujhuj!

Utvärdering av förra veckan

 • Fixa en ordentlig träningsdagbok som funkar för mig (Digital eller fysisk spelar ingen roll!)
 • Röra på mig varje dag - helst enligt Olga hela veckan
 • Fortsätta låta bli att sockerfrossa
 • Fortsätta att låta bli cola zero
 • Cykla till jobbet en gång
Det här var mina mål förra veckan. 
Jag tänkte först skriva att det gick åt helvete med mina friskusmål den här veckan. Men så kom jag på att det inte är helt sant. Måndag-torsdag skötte jag mig exemplariskt! Åt mina mål och tränade som jag skulle. Fredag-söndag blev det kaos. Skitmat, sötsug och ingen träning alls. Suck suck suck... 
 
Jag har inte cyklat nåt eftersom det absolut inte varit väder. Jag har druckit cola zero. Jag har ätit socker och inte rört på mig varje dag. Träningsdagbok är väl inte fixat men jag har fått lite idéer. Nämensåatteh... Vi tar nya tag! ;)

Hälsoinspiratör

Jag har blivit utsedd till hälsoinspiratör på jobbet! Det betyder att jag ska vidarebefordra friskvårdsinformation från kommunens hälsokille, Mikael, till min arbetsgrupp. Vi har ett jättebra friskvårdsförberedande arbete i kommunen faktiskt, massa gratisgrejer inom massor av träningsformer, olika event och tävlingar under åren mm. Igår var jag på en jätteintressant föreläsning! Ska berätta mer om den någon dag! Kul att prova på det här! =) 
 
 

Är nu den första eller andra typen?


Firar lite... ;)

Japp. Njuter av lite Ben&Jerrys (Och Cola Zero till det...) Riktigt gott! Myser framför teven och bara har det allmänt bra! Så nåt dåligt samvete för att jag skött mig, kosten och träningen bra hela veckan och nu mår lite gott... Njäeh! 

Träna med bebis

Adam är alltid med mig när jag tränar! Såklart! 
 
 
Han är inte i famnen på mig jämt när jag tränar men just igår var han lite ledsen en stund - så då fick han vara i famnen! =) 

.


Det gäller att se det positiva i allt!

 
Gått ner ca 4 kg av min magsjuka... Alltid något positivt ;) 

Planning!

 
Veckans matlådor fixade! Detta är verkligen A och O för mig när det gäller att sköta maten! Planering! 

Mål vecka 12

Jag ska bannimej ta tag i mig själv nu med start IDAG!
Ikväll ska jag köra igång med Olgas workout igen och ge gärnet! Imorgon ska det kännas i kroppen! Så här ser veckans mål ut:
 
 • Träna enligt Olgas träningsschema
 • Fortsätta hålla mig borta från onödigt socker och onödigt mycket sötningsmedel
 • Fixa någon typ av träningsdagbok
 • Cykla till jobbet en gång
 
Hur ser era veckomål ut? Berätta gärna! 
 
 

Utvärdering av förra veckan

Förra veckans mål var följande: 
 • Fixa en ordentlig träningsdagbok som funkar för mig (Digital eller fysisk spelar ingen roll!)
 • Röra på mig varje dag - helst enligt Olga hela veckan
 • Fortsätta låta bli att sockerfrossa
 • Fortsätta att låta bli cola zero
 • Cykla till jobbet en gång
 
Som ni vet var det något av en skitvecka, vilket kan ursäkta att några av målen inte alls uppnåddes. Andra saker borde ha kunnat fixas men det fanns ingen lust till det. Exempel på det är att fixa en träningsdagbok. Det skulle vara roligt att höra hur ni dokumenterar er motion. Har ni nåt enkelt tips? 
 
Jag har inte rört på mig varje dag. Eftersom jag inte har någon träningsdagbok kan jag inte svara på om jag rört mig en enda gång ens, eftersom jag inte har nåt minne heller tydligen... ;) 
 
Jag HAR undvikit socker och jag har inte druckit nån cola zero! Jippi!
 
Jag har definitivt inte cyklat till jobbet. Det har varit galet kallt och kommit massa snö så det känns rätt okej att jag inte klarat av det målet! =)

Skitvecka

Det här är en riktig skitvecka och det blir som det blir med målen... Dessutom har jag fått magsjuka nu. Skit också... Men men, man kan inte ligga på topp jämt! ;) 

.


Mål vecka 11

Målen för den här veckan blir:
 
 • Fixa en ordentlig träningsdagbok som funkar för mig (Digital eller fysisk spelar ingen roll!)
 • Röra på mig varje dag - helst enligt Olga hela veckan
 • Fortsätta låta bli att sockerfrossa
 • Fortsätta att låta bli cola zero
 • Cykla till jobbet en gång
Hur ser era mål ut för vecka 11? Roligt att höra! 
 
Wish me luck! ;)

Utvärdering av förra veckan

Förra veckans mål var:
 
 • Fortsätta unvika socker och sköta mina mål (Samma sak)
 • Röra på mig i någon form varje dag 
 • Sluta med cola zero - dricka vatten (kolsyrat är ok)
 • Cykla till jobbet en gång
 
Hur har det gått? Riktigt bra faktiskt! Jag har ätit lite socker faktiskt. När jag tänker efter så är det faktiskt tre tillfällen så det är för mycket för att räknas som okej... Men det har inte varit frossa i alla fall utan sofistikerat sockerintag. Motionen har enligt förutsättningarna varit okej. Om jag knappt sovit en blund nattetid så lägger jag inget stort fokus på träningen utan nöjer mig med en liten promenix. Eftersom jag inte hittat någon bra motionsdagbok jag är nöjd med så kan jag inte säga exakt hur jag tränat... Men det har varit mer än varannan dag i alla fall och jag märker stor skillnad på Olgas övningar - efter typ 3-4 pass är jag mycket starkare! Jag har inte druckit en droppe Cola zero! Kunde dricka minst en liter om dagen förut... Så det känns toppen! Vatten is da shit! ;) Och som ni redan vet har jag cyklat till jobbet en gång! På det stora hela är jag nöjd. 

Vilodag?


Favoritmellis

På jobbet har jag nästan alltid samma mellis. Förr var det kokt ägg, men eftersom jag inte kan äta ägg just nu så fick jag hitta på något annat. Så nu kör jag med frysta hallon och ICAs lättkvarg! Every day. Toppengott är det väl inte med kvarg - men inte äckligt heller utan helt ok. Hallon är ju gott i alla fall! =) Ser ut som glass... 
 

Till och med för kallt för stålkvinnan...

-13 grader var det i morse. Det var till och med för kallt för Stålkvinnan att cykla i! Dessutom var ju målet uppnått - att cykla till jobben en gång. Det blir skillnad sen när våren är här på riktigt - för att inte tala om sommaren! ;)
 

Hurtbullen!

 
Ett av mina mål den här veckan var ju att cykla till jobbet en gång. Check! ;)
Det var -10 grader imorse och mina lår höll på att förfrysa, men det gick förvånansvärt bra. Inga bra tider (Ovanför ser ni hemresan) Men fokus var inte på tiden utan på att genomföra uppgiften.

Fräsch Marie Serneholt!


Sant


Mål vecka 10

 • Fortsätta unvika socker och sköta mina mål (Samma sak)
 • Röra på mig i någon form varje dag 
 • Sluta med cola zero - dricka vatten (kolsyrat är ok)
 • Cykla till jobbet en gång
Liite tuffare än vanligt! Men det kommer gå fint! =)

Utvärdering av förra veckan

Vecka 9 gick rätt bra ändå. Mina mål var: 
 
1. Behålla fokus på kosten. Försöka få in ännu mer frukt och grönt - och som vanligt inte frossa i socker
2. Bli frisk!
 
Jag har absolut fixat båda punkterna. Duktigt Heidi! =) Snart kommer de nya målen upp!
 
Pink är grym! =)

På't igen!

I fredags tränade jag enligt Olgas pass. Jag har haft hemsk träningsvärk efteråt - övningarna var riktigt bra! Precis vad jag behöver! Men jag kan liksom inte hänga på träningsschemat direkt eftersom jag är så otränad - att köra hårt med den träningsvärken jag hade, det är inte mänskligt eller möjligt. Tror det är då man skadar sig också men det har jag väl inga belägg för...

Idag ska jag på't igen i alla fall!! Ska klara alla 9 övningar idag!! Fasar för knäböjarna och utfallen... Puh...


.


Man måste våga...


Olga talar: Fit med liten budget?

Fit med liten budget?

Här är några idéer:
- havregryn
- tonfisk i vatten
- alaska pollock (fisk)
- frysta grönsaker
- protein pulver (billigare per portion än ägg och annat protein)
- senap som krydda
- ajvar relish (paprikasås)
- Lidls kvarg
- bönor
- linser
- rotfrukter (särskilt när det är säsong)
- krossade tomater (soppor, såser)
- knäckebröd

Ren bra mat utan konstigheter.Ok, kanske lite tråkig men är man tvungen så är man tvungen. T ex som student eller en som behöver spara helt enkelt.

Works for her... ;)


Sjukt ont...

Japp. Jag har tränat enligt Olgas träningsprogram. 9 övningar. Efter 7 vägrade mina muskler lyda mig. Benen bara dog och jag klarade inte av att utföra de två sista. Så om ni ser nån som går lite konstigt under helgen. Så är det bara jag. En grymt otränad Heidi. 
 

Så här känns mina ben just nu

 
 
 
 
Eller så här:
 

Lycklig tjej!


The guru has spoken: Leila berättar hur man ska äta!

Leila Lindholm har länge varit min idol när det gäller bakverk. Men nu är hon också det när det gäller kost och motion. Mitt i all lchf-hysteri känns det skönt att det finns lite folk som tänker som mig när det gäller det här med mat. Så här skriver hon på sin blogg! - Skriv ut och sätt upp på kylskåpet! =)
 
Erika Kits Gölevik är personlig tränare och hjälper Leila att komma på rätt köl efter hennes senaste graviditet. Här hittar ni Erikas blogg
 
Det är nutritionisten Kristina Andersson som satt ihop de här tipsen! 
 
Förbannat vacker är hon också, Leila!
 
 
Ät regelbundet och bli aldrig hungrig!

Hunger är inte farligt men väldigt osmart. Det är då vi gör de där dåliga matvalen och faller för frestelser som vi bestämt att vi vill motstå. Visst man kan klara det med ett hårt pannben men hur kul är det? hur trevlig är man för sin omgivning? Och framför allt varför, när det finns ett sätt som gör att man kan både vara tillfredställd och göra rätt val. Man behöver inte vara hungrig för att gå ner i vikt!
Utan hunger har du mer tålamod, ork, bättre humör och energi att lägga de där extra 5 minuterna det tar att göra ett hälsosamt val!

 

“Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattiglapp”
Genom att ge kroppen det den vill ha tidigt på dagen OCH undvika att bli hungrig och sugen under dagen så kan man “trolla bort” sötsuget från kvällen som är en stor fälla för många.

 

Välj mättande mat:
Protein (kött, fisk, fågel, skaldjur, ägg, keso, kesella etc) är det näringsämne som mättar bäst. Se därför till att alltid ha en proteinkälla i din måltid. Sikta på 150-200g per lunch/middag
- Varm mat mättar bättre än kall mat.
- kryddstark mat mättar bättre än “smaklös”

 

Fyll tallriken med grönt.
Att äta mindre kalorier innebär alltså inte mindre portioner. Fyll tallriken till bredden med grönsaker. Grönsaker som växer över jord, liksom bär, innehåller väldigt lite kalorier men är proppfulla av närings så dessa kan du totalt frossa i. Ju mer desto bättre. En stor och färggrann portion kommer att göra att du känner dig mer mentalt tillfredställd som också är en viktig del i mättnaden. Kom ihåg att frysta grönsaker är minst lika bra som färska.

 

Undvik mat som mättar dåligt eller stimulerar aptiten.
Kolhydrater, speciellt finfördelade, och allt som har en söt smak mättar väldigt dåligt och är lätta att överäta. Det innebär dock inte att man behöver utesluta dem helt men man kan hålla nere mängden. Begränsa mängden quinoa/pasta/bulgur etc. till 1,5 dl per portion.

 

Ta bort kolhydraterna helt på kvällen vissa dagar:
Om man vill lägga in en högre växel kan man ta bort kolhydratkällan helt på kvällen/middagen och bara köra grönsaker och proteinkälla. Det kräver dock att det blir rikligt med grönsaker – annars kommer du inte bli nöjd/tillfredställd.

 

Välj med fördel rotfrukter som kolhydratkälla.
De innehåller relativt lite kalorier och kolhydrater så mängden du “får/kan” äta blir större. Ca 300 – 400 gram/port.

 

Glöm allt förbuds-tänk och fråga dig istället “är det värt det?”
Du får göra och äta precis vad du vill. Fråga är bara om du verkligen vill? Se till att tillfredställelsen av att äta det är “onyttiga” är värt att det går långsammare ner i vikt alt. att du inte uppnår din mål att gå ner i vikt. Ha gärna en tydlig målbild ex. på dig själv när du vägde och kände dig så som du nu önskar att du gör. Väg tillfredställelsen av att äta något mot känslan av att vara där. Är det värt det?

 

Tänk rena råvaror och orört!
Basera maten på rena råvaror så som kött, fisk, fågel, ägg, rotfrukter, ris, quinoa, frukt, bär, grönsaker, avokado, nötter, olja, frön etc. Halvfabrikat och hårt processad mat påverkar ofta kroppen negativt samtidigt som det mättar sämre och i vissa fall tvärtom stimulerar aptiten.

 

Gör det inte för svårt! 
Ställ inte för höga krav på maten bara för att det ska vara nyttigt. Om alternativet är ex. falukorv och makaroner eller mackor så ställ inte högre kulinariska krav på det nyttiga du lagar/fixar. Ibland handlar det kanske dessutom bara om att justera mängderna på just din tallrik (mer protein och grönsaker och mindre kolhydrater) eller att lägga ett ägg till frukosten eller lite keso till mellanmålsfrukten.

 

Gör ditt eget halvfabrikat.
Enkelt att snabbt och enkelt ta upp ur frysen om det krisar och tiden inte räcker till. Laxfilé, kycklingfié på låg värme (ca 100-125 grader) i ugnen. Frys in i portionsförpackningar. Råris, quinoa, rostade rotfrukter etc. Kan “slängas ihop” till en lunch/middag lika snabbt som man “slänger ihop” korv och makaroner.

 

Psst!
Tänk också på att om du ammar ska du äta mer ca 600 kalorier per dag, så ät inte för lite… (mitt lilla tillägg till Kristinas utsökta filosofi) Nå, vad tycker ni om tipsen? 


Word!


RSS 2.0