Spenatsoppa
500 g hackad spenat (finns i frysdisken)
1 gul lök
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
(1-2 krm riven muskot)
4 ägg
Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med den halvtinade spenaten i margarinet några minuter. Pudra över vetemjöl och häll över vattnet. Tillsätt buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Hårdkoka äggen och servera med soppan i halvor. Servera gärna bröd till.
Vegetariskt, nyckelhålsmärkt recept med låg energi- och fetthalt men hög fiberhalt. Receptet avser 4 portioner och är mycket lättlagat.
This is my lunch today! Yummi!! =)
Mums!! Ska absolut testa, var längesen jag gjorde. Får hoppas barna tycker om det också! Tack för tipset. Kram