Spenatsoppa



500 g hackad spenat (finns i frysdisken)
1 gul lök
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
(1-2 krm riven muskot)
4 ägg

Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med den halvtinade spenaten i margarinet några minuter. Pudra över vetemjöl och häll över vattnet. Tillsätt buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Hårdkoka äggen och servera med soppan i halvor. Servera gärna bröd till.

Vegetariskt, nyckelhålsmärkt recept med låg energi- och fetthalt men hög fiberhalt. Receptet avser 4 portioner och är mycket lättlagat.

This is my lunch today! Yummi!! =)


Kommentarer
Postat av: Helena.K.

Mums!! Ska absolut testa, var längesen jag gjorde. Får hoppas barna tycker om det också! Tack för tipset. Kram

2011-01-05 @ 14:13:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0