Hälsosamt efterrättstips

 
Enligt Olga är denna dessert helt okej, men man bör byta ut vaniljkesellan mot vanlig kesella med lite vaniljproteinpulver i (eller bara lite vaniljsocker i kesellan?) Ska prova någon dag!

My biggest issue...

 
Planera planera planera - det är A och O. Och köp inte hem godis! Det är min magiska formel för att kunna hantera stressen! =)

Mål vecka 9

1. Behålla fokus på kosten. Försöka få in ännu mer frukt och grönt - och som vanligt inte frossa i socker
2. Bli frisk!
 
Simple and I like it!
 

Utvärdering av förra veckan

Här är sjukstuga deluxe! Lillen har varit megasjuk men igår var han äntligen feberfri och slängde över febern på mig istället - helt okej känner jag! Hellre jag än han! ;) Så det blev dyr sjukskrivning IGEN... Jaja... Sitter här vid datorn och snörvlar och hostar men det är som det är.
 
Enough om sjukdomar. Hur har det gått med träning och kost? Förra veckans mål var: 
 
1. Fortsätta fokusera på kosten till 100% = Äta som jag ska och äta minimalt med socker!
2. Försöka hinna med lite motion!
 
Och ja, jag har absolut klarat av målen! Jag sköter maten riktigt bra, kanske slarvar jag lite med mellanmålen (som vanligt) men jag frossar inte i sött - vilket är det viktigaste! När jag var skapligt frisk tog jag promenader, vissa dagar gick jag 2 ggr på en dag. Inga fantastiskt långa promenader och inga särskilt bra tider - men det viktigaste är ATT jag varit ute och inte legat på soffan.
 
Jag vägde mig faktiskt härom dagen. På ungefär två veckor har jag tappat tre kilo- bara för att jag slutat med sötsaker! Är inte det fantastiskt? Nu är det bara att köra på! 
 
 

Word!


Peppad!

Jag är definitivt på rätt spår nu! Det känns i hela kroppen! Faan va gött!! Sötsuget är bemästrat - bara det är en fenomenal bedrift! Jag har varit ute och gått, ätit bra mat och mycket sallad. Bara man planerar maten lite (och mellanmålen!) så löser det sig liksom av sig självt! =) GLAAAD!!! Dock skriver jag inte in allt jag äter i shape-appen, det tog för mycket tid och jag fick ändå några bra aha-upplevelser vilket var det ursprungliga syftet!
 
 
Igår tog jag en kvällspromenad utan lillen, vad konstigt det kändes att gå utan vagnen! Men det var skönt att kunna hålla riktigt bra tempo!
 
 
När jag kom hem provade jag hemmagymmet lite - körde lite planka och några Olga-övningar för säte och rygg. Bara för att känna på det lite. Det kändes jättebra och plankorna känns i magen idag kan jag lova! =) Gött! 
 
 

Om en vecka är den min!


Galet peppad!

Det har varit lugnt här på sunda vanor senaste veckan. Det började med ett gallstensanfall from hell förra söndagen som gjorde mig död ett par dagar efteråt (ambulans-morfin mm... Don't ask... hihi...) Sen har jag fått en liten förkylning som satt sig på halsen och luftvägarna och som gjort mig lite omotiverad. Men nu skiter vi i såna saker och ser framåt!
 
Anyway. Fokus is on. Jag är galet peppad och tänker så här med den här bloggen: Jag kommer fortsätta fokusera 99% på min vanliga blogg eftersom den är mitt hjärta. Men jag ska hålla liv i den här bloggen genom att strukturera upp inläggen lite mer. Jag ska nämligen försöka blogga en gång i veckan där jag sätter upp målen för kommande vecka, samt en gång i veckan som jag analyserar hur målen gått. Sen kan det såklart bli fler inlägg/vecka om jag känner för det. Men mitt upplägg får bli en början i alla fall. 
 
Puss på er!
 

Mål vecka 8

Måldag!
 
Denna vecka blir mina mål som följer:
 
1. Fortsätta fokusera på kosten till 100% = Äta som jag ska och äta minimalt med socker!
2. Försöka hinna med lite motion!
 
Så luddigt och "enkelt" får det lov att vara denna vecka. Eftersom jag fortfarand lägger störst fokus på att få till kosten och att bli frisk från förkylningen så ser det ut som det gör nu! =)
 
Har ni några mål för veckan?
 

Inte död...

Jag är inte död... Men inte långt därifrån... 
Gallstensanfall och annat skit... Så Sunda vanor ligger tillfälligt nere. Någon dag till eller så. Hav tålamod! =) 

På rätt köl!

Jag känner mig på rätt köl, även om jag överskridit kaloriintaget två dagar i rad. Första dagen var det några ostmackor som ställde till det, och igår var det medvetet eftersom jag bara njöt och njöt och njöt av SJUTTON, jo 17,  bitar sushi! Höll på att spricka efteråt!! =) 2800 kalorier bara i sushin! Oh my goooooood!! 
 
Motionen ligger jag lågt med eftersom jag varit lite sjuk men inte heller riktigt känt att jag haft tid. Jag har haft gångtur på jobbet idag vilket ger lite "gratismotion", jag tar heller inte hissen på jobbet utan alltid trapporna osv. Viktiga småsaker! =) När jag jobbat, som idag, så känns det som att bästa promenadtiden blir framåt kvällningen. Adam brukar sova mellan typ 13-15 och sen är det bra om han sover en stund före 18 eller 18.30 så då är det jättebra om jag går ut och går med honom i vagnen en stund = Min motionstid! En sådan promenix blir det ikväll. Alla får arbeta utefter sina egna förutsättningar så det gäller att analysera förutsättningarna! =) 
 
Kan det stämma att en portion havregrynsgröt med mellanmjölk och en tsk strösocker är 250 kcal? Tycker det känns mycket... Men men... (Iofs är 2 dl mjölk 90 kcal så...)
 
Jag vet att det är mycket kaloriprat just nu, och jag är inte så manisk som jag kanske låter. Jag skiter egentligen i kaloriintaget så länge jag äter skapligt vettig mat och inte massa godis, som är min stötesten. Jag går inte hungrig för att jag tänker "Oj! Nu har jag ätit alla kalorier för idag" Bara jag kommer fort från det myckna söta och kommer igång och rör på mig mer, så kommer det bli kanon! =) 
 
 

120 veckor kvar!

Om 120 veckor kommer jag ha nått min målvikt, om allt går som jag tänkt och bestämt mig för! Såklart måste jag ha delmål också, annars känns det för långt borta. Men det är så här det ska se ut - MAX 200 g/veckan nedåt, fortare ska det inte gå för då är det inte hållbart och går uppåt lika fort igen. 
 

Aha-upplevelser!

6 skivor 26% hushållsost = 254 kalorier! Herregud! Inte konstigt att det blivit 99 kalorier för mycket idag...
 

Fokusering: Kost

Det är otroligt viktigt att ha mål - och delmål! Jag har sådana men har inte satt dem på pränt än, så därför kan jag inte riktigt berätta för er än. Jag tänker också visa foton på hur jag ser ut nu (Den naaakna sanningen - eller inte helt nakna men...) och så kommer jag vägas och mätas. Detta kommer inom kort. 
 
Fokusering nr 1 nu är på kosten. Börjar man tänka att man måste ta tag i alltihopa på en gång, kost och motion, så ballar det snart ur och man tröttnar. Eftersom jag har problem BÅDE med kosten och motionen, så väljer jag att de första dagarna fokusera mycket på det första. Det spelar ingen roll hur duktig man är med motionen om maten är skit. Visst ska jag hinna med motion också, men prio ett är att äta bättre. Jag VET att om jag slutar äta socker hela dagarna så kommer bara det att ge resultat på vågen!
 
Så fokus nu är att äta mer hälsosam mat. Vad menas med det?
  • Jag ska äta grönsaker till varje huvudmål - helst halva tallriken.
  • Jag ska äta mellanmål
  • Jag ska inte äta sötsaker varje dag
Kanske lite luddigt? Men det får vara så till att börja med. Som hjälp kommer jag använda appen Shape Up för att lägga in min kost. För att se lite hur kaloriintaget ser ut. Det håller inte i längden att hålla på så, men kan vara bra i starten. 
 
 

Välkommen att följa mig i min kamp mot övervikten!

Hej på er!
Tänk att den här gamla dammiga bloggen fanns kvar! =) 
 
Jag har öppnat upp den här bloggen igen, men kommer enbart använda den som typ träningsdagbok (Eller livsstilsdagbok skulle jag hellre vilja kalla det)
Jag har problem med övervikt och sötsug. Jag har ingen bra form efter graviditeten och förlossningen, som var för sex månader sedan. Jag vill bli mer hälsosam och stark i kroppen. Jag har olika delmål och mål men kommer presentera det här allt eftersom. Steg 1 är att börja fokusera på kosten.
 
Ni som vill bli inspirerade av hur duktig jag var för ett par år sedan, med träning och kost, kan bara bläddra här i arkivet.
 
Ni som vill följa min vardagsblogg hittar den här

RSS 2.0